Prostovoljno gasilsko društvo Lesce je v preteklih nekaj letih nabavilo veliko nove gasilske tehnike in opreme. Tako danes razpolagamo s tremi vozili voznega parka: vozilo Renault Midlum GVC 16/25, ki je bilo kupljeno leta 2006 s pomočjo sofinanciranja Občine Radovljica, vozilo Renault Trafic GVM-1, ki smo ga kupili s privarčevanimi lastnimi sredstvi v letu 2011 ter Ford Ranger PV-1 katerega smo prav tako kupili s privarčevanimi sredstvi leta 2015.

GVC 16/25: RENAULT MIDLUM 270.14 4X4 OFF ROAD

Nadgradnja: WEBO d.o.o. v sodelovanju z EURO GV d.o.o.

TEHNIČNI PODATKI

Motor tip MIDR 06-02-26 – moči 195KW/265KS EURO3 COMMON RAIL, menjalnik EATON 6309 ( 8 stopenj + C počasna prestava ), razdelilni menjalnik VG 750 Styer, ogrevana svečke za hladni start, izklopljiv pogon prednje osi, zapora diferencialov spredaj in zadaj, izvedba vozila 4x4, disk zavore, ABS.

Kabina vozila je namenjena posadki 1+6. Pod kabino je nameščen pralno-polivalni sistem s šestimi visokotlačnimi šobami. Vklop sistema je mogoč iz kabine.

Več >


GVM-1: Renault Trafic 2.0 DCI

Nadgradnja: 3DIM d.o.o.

TEHNIČNI PODATKI in NADGRADNJA

Vozilo je opremljeno z dizelskim motorjem 2.0 DCI z močjo 84KW/115KS. Ima pogon 4X2 in je v osnovi namenjeno prevozu oseb (8+1) in opreme. Vgrajeno ima tudi vlečno napravo, na katero lahko po potrebi pripnemo prikolico za prevoz MB 8/8. Posebno pozornost pa smo namenili varnosti potnikov, saj je vozilo dodatno opremljeno še z: varnostnimi blazinami, tritočkovnimi pasovi, z ABS sistemom in sistemom ESP, ki skrbi za nadzor stabilnosti vozila. Nadgradnja je izdelana skladno s Tipizacijo gasilskih vozil GZ Slovenije. Predelavo vozila oz. nadgradnjo je izdelalo podjetje 3DIM d.o.o. iz Ljubljane. Na vozilo so namestili modre luči in sireno, ter izdelali pritrdišča za gasilsko opremo.